Fraktvillkor

Snabbt och prisvärt med DHL

Vi samarbetar med DHL. Våra paket är alltid försäkrade och väl emballerade under transport. Fraktkostnaden för varje order framgår alltid vid köptillfället. Inga dolda kostnader tillkommer.

Mindre paket (upp till 20 kg) skickas normalt till närmsta DHL ombud och hämtas där. Det finns totalt ca 13000 ombud i hela landet. Mot ett mindre pristillägg  kan vi även skicka paket som DHL hempaket eller till företag som företagspaket. Hempaket levereras hem till dörren. DHL aviserar före och det krävs att det finns någon hemma som tar emot.

Mellanstora Paket (20 -35 kg) skickas vanligtvis som DHL hempaket eller som DHL företagspaket till företag. DHL aviserar innan leverans och det krävs att någon finns någon på plats och tar emot. Ibland kan det som privatperson vara smidigt att få sitt paket till jobbet (förutsatt att det finns godsmottagning). Man slipper då att vara hemma och passa tider. Kontakta oss vid intresse för en sådan lösning.

Stora paket (över 35 kg) skickas alltid på pall för hemleverans eller till en företagsadress. Vid palleverans aviserar DHL innan så att någon finns hemma och kan ta emot pallen. Om det inte finns möjlighet att ta emot hemma går det alltid att hämta på närmsta DHL terminal. Kontakta oss för info. DHL levererar godset på pall. Inbärning ingår inte.

Uddaorter och öar. Vissa mindre orter och öar klassas av DHL som uddaorter där DHL tar ut en extra kostnad för hemleverans. Om du bor på en uddaort så skickas paket upp till 35 kg som vanligt utan frakttillägg. Stora ordrar på pall kan hämtas på terminal utan frakttillägg eller få hemskickade mot en extra kostnad. Bor du på en uddaort så tar vi personlig kontakt för att hitta den bästa lösningen.